Prirodne boje za hranu (VIDEO) - Healthy Life Design - Saveti&Trikovi

Prirodne boje za hranu

 

IGRA JE POČELA! Igraj se sa bojama i okusi ih, zabavi se i pravi zanimljive stvari! Uživaj u igri!

U ovom video receptu, možeš da vidiš kako se od hrane – voća i povrća, mogu praviti boje, na prirodan i jednostavan način. Možeš da se igraš sa njima, da probaš ukus, praviš raznobojna jela za vašu porodicu i prijatelje. Najbolji način da koristite ove boje jeste, da pravite kuvane slatke ili slane kuglice od pirinčanog brašna, koje ćemo vam pokazati u nekom od nadolazećih videa. Naravno, ove boje možete da iskoristite i za razne kremove za torte, kolače, raznobojne testenine svih vrsta i na još mnogo, mnogo zanimljivih načina.

Ovo je kombinacija igre za zabavu, ukuse, boje, kreativnost, istraživanje na koje sve načine možete da upotrebite boje u umetnosti kuvanja jela i pečenja kolača, i doneti osmeh i radost na lice osobama kada servirate svoj specijalitet vašim gostima, prijateljima i članovima porodice.

Kada sam otkrila ovu mogućnost pravljenja prirodnih boja, bila sam nestrpljiva da isprobam to kod kuće. I eto, kada sam prihvatila ovaj izazov po prvi puta, trajalo je satima da eksperimentišem, ali bila sam toliko zauzeta za to, da nisam ni primetila koliko je vreme brzo prošlo. Bio je to način provođenja vremena da bih napravila nešto izuzetno i originalno. Najbolji deo svega ovoga je bio, da su skoro sve boje bile toliko ukusne, i tokom pranja posuđa, uživala sam da iznova i iznova probam ukus po koje boje, osim zelene i plave (od spanaća i ljubičastog kupusa) koje i nisu donele baš tako slatko iskustvo.

Neki predlozi za korištenje boja su na primer, ukrašavanje desertnih tanjira, kao za dekoraciju nekih drugih jela, obojenih testenina ili mafina, u zavisnosti od tvoje radosti i otvorenosti u smisli stvaranja svojevrsne umetnosti i zabave od kuvarskih protokola. Sigurna sam da će svako, ko bude video i probao ta raznobojna i dekorativna posluženja, iste preporučiti i drugima, kao i da će postati radoznali kako bi mogli oni sami da probaju ostvariti ceo proces zabave sa bojama.

Pogledajte video